Pan de leche en plum cake

Pan de leche en plum cake

Hey everyone, I hope you are having an amazing day today. Today, we're going to make a special dish, Pan de leche en plum cake. One of my favorites food recipes. This time, I will make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Pan de leche en plum cake is one of the most favored of recent trending foods on earth. It's simple, it is fast, it tastes delicious. It's appreciated by millions daily. They are fine and they look wonderful. Pan de leche en plum cake is something which I've loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Pan de leche en plum cake, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pan de leche en plum cake delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

To begin with this recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have Pan de leche en plum cake using 13 ingredients and 10 steps. Here is how you cook it.

Me encanta el pan de leche, queda jugoso y tierno, con un ligero toque de azahar o anís que lo hace irresistible.

Su preparación como siempre ocurre con este tipo de masas es muy fácil pero requiere tiempo.

A mi me gusta comerlo tal cual, pero se puede tostar, comerlo con aceite de oliva o mermelada, cualquier opción es buena.

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Pan de leche en plum cake:

  1. 300 grs. harina (150 grs. de harina de fuerza y 150 grs. de harina normal)
  2. 125 ml. leche
  3. 10 grs. levadura fresca
  4. 1 huevo
  5. 30 ml. aceite de oliva virgen extra
  6. 30 grs. mantequilla
  7. 50 grs. azúcar
  8. Pizca sal
  9. 1 cucharada agua de azahar (podemos sustituirlo por anís)
  10. Para pincelar:
  11. 1 huevo batido
  12. Azúcar
  13. Ajónjoli (opcional, yo no le puse)

Instructions to make to make Pan de leche en plum cake

  1. En Thermomix:
  2. Ponemos en el vaso la leche la mantequilla y programamos 2 minutos a 37º velocidad 4. Desmigamos la levadura fresca y programamos 1 minutos a velocidad 3. Añadimos el aceite, el huevo y el agua de azahar y programamos 1 minuto a velocidad 4. Por último añadimos los dos tipos de harina, el azúcar y la sal y mezclamos durante 10 segundos a velocidad 4. Terminamos con 3 minutos a velocidad espiga.
  3. Sin Thermomix:
  4. En un cazo calentamos la leche a la que añadimos la mantequilla para que se deshaga del todo. Desmigamos la levadura y con ayuda de una cuchara removemos hasta que se disuelva. Añadimos el aceite, el huevo y el agua de azahar y con ayuda de unas varillas los incorporamos. A continuación mezclamos en un bol, la harina, el azúcar y la sal, y esta mezcla la vamos incorporando poco a poco al cazo con la leche, hasta tener la masa lista.
  5. Precalentamos el horno a 190ºC. Conseguimos una masa pegajosa que llevaremos a un bol untado previamente con aceite y tapamos con papel transparente. Dejaremos unas 2 horas.
  6. Pasado ese tiempo habrá doblado su volumen. Amasamos manualmente y le damos forma del molde donde vayamos a ponerlo. En este caso lo colocamos en un molde tipo plum cake y lo volvemos a tapar y dejar que doble su tamaño. Aproximadamente 1 hora más.
  7. Pincelamos con el huevo batido y ponemos un poco de azúcar por encima (o ajónjoli según gustos). Horneamos durante 25-30 minutos a 170ºC.
  8. Queda un pan estupendo perfecto para desayunar...
  9. Os recordará al Roscón de Reyes por este toque a azahar...
  10. ... que lo hace altamente adictivo. ¿Os animáis a probar?

As your experience and self-confidence expands, you will locate that you have much more all-natural control over your diet regimen and adjust your diet to your personal tastes gradually. Whether you intend to serve a recipe that uses less or even more active ingredients or is a little bit more or less zesty, you can make easy adjustments to accomplish this goal. In other words, begin making your dishes promptly. When it comes to fundamental food preparation abilities for novices you don't need to learn them however only if you grasp some easy food preparation methods.

This isn't a full guide to fast and simple lunch dishes yet its good food for thought. With any luck this will obtain your innovative juices moving so you can prepare scrumptious dishes for your family members without doing way too many square meals on your journey.

So that is going to wrap it up for this special food How to Prepare Quick Pan de leche en plum cake. Thanks so much for reading. I am confident you will make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

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